Najbolja turistička odredišta 2021

Svi se pitaju bismo li mogli posjetiti novo mjesto koje nam je još uvijek nepoznato i gdje ne bi bilo previše redova. Posljednjih godina mnogi su se turisti počeli okretati manje poznatim mjestima u blizini zagušenih turističkih mjesta.

Ovaj put odabrali smo vrlo zanimljiva i ujedno povoljna turistička odredišta.

Norveška

Možemo reći da Europa ima dosta lokacija, a jedno od skrivenih mjesta su nevjerojatni fjordovi u Norveškoj. Norveška također ima brojne prekrasne doline i slapove koji su jedinstveni. Posebnost Norveške je ta što ima poseban odnos sa Suncem, što omogućuje znatno duži dan. ako idete početkom ljeta, možete upoznati toplije okruženje i saznati gdje je najduži zalazak sunca. Za sve one koje ne zanimaju šetnje planinama ili ledenjaci, postoje lijepe rijeke za vožnju brodom ili spuštanje niz ravnicu biciklom.

Portugal

U sjeni glavnih europskih zemalja poput Italije i Španjolske dosadio je Portugalu, koji je tijekom posljednjeg desetljeća postao puno zanimljiviji za putovanja. Posebnost su brojna lijepa turistička mjesta po znatno pristupačnijim cijenama nego u susjednim europskim zemljama. Najbogatiji je grad Lisabon, koji je sa svojim živopisnim tramvajskim ulicama vrlo prekrasno iskustvo, mnogi istraživači također predlažu manji grad Porto i posjet manjim lokalnim gradovima te ribarskim selima i vinogradima u blizini u kojima nećete naići na veći priljev turista.

Maroko

Svatko tko želi nešto egzotičnije, ali i dalje brzo dostupno, upoznajte Maroko u sjevernoj Africi, postoje izvrsna mjesta za otkrivanje. Nekoliko 10 kilometara preko mora od Španjolske preko Sredozemnog mora i već imate na raspolaganju popularno različitu arhitekturu i kulturu u kojoj se Europa miješa s Arapima i Afrikancima. Panorama, u kombinaciji s narančastim zgradama s prekrasnim plažama i palmama, prava je gozba za oči.

Za sve one koji žele akciju, možete gledati ili probati surfanje na plaži Agadir. Za one opuštenije postoje mnoga povijesna mjesta, poput različitih muzeja u Saint Laurenu i velikog vrta Jardin Majorelle u povijesnom gradu Marakešu.

Indija

U ovoj zemlji živi jedna od jedinstvenih kultura u Aziji. Također je vrlo pristupačan i nudi dovoljno napredan prijevoz između turističkih mjesta. Grad Rajasthan jedan je od najšarenijih i arhitektonski najbogatijih i nudi vrlo velik izbor bijelih i žutih zgrada u stilu Venecije – Indijanci svoju verziju nazivaju Udaipur, u kojoj možete pronaći brojne plutajuće palače. Vrlo zanimljiv događaj je i sajam arapskih deva, koji možete vidjeti u Puškaru. Možete si priuštiti i avanturističkiji motociklistički izlet na Himalaju.

 

Zanzibar

Prekrasan tropski otok smješten u južnoj Africi nalazi se u blizini Tanzanije i vrlo je poznat po svojim mirisima. Na bijelim plažama Zanzibara nalaze se neke od najljepših koraljnih plaža na svijetu, okružene prekrasnim pijeskom na obali. Među zanimljivim mjestima za posjetiti je prije svega Stone Town, koji ima brojne povijesne ulice s tržnicama, što govori o raznolikosti perzijsko-arapskih mirisa. U ovom gradu postoje i mnogi muzeji koji opisuju značaj ovog grada tijekom razdoblja ropstva. Također je vrlo dobra ideja posjetiti plantaže mirisa u blizini ili se prepustiti ronjenju na plažama Nungwi. Mnogi barovi i konobe u blizini imaju izvrsnu notu piratskog vremena, a ribari na plažama dodatno doprinose autentičnom povijesnom iskustvu bez previše modernizacije

Komentari

Jos nema komentara