Električni skuter ili bicikl, što je bolje?

Prije neki dan sam u ruke dobio novi primjerak kataloga iz jedne od tehničkih trgovina, gdje je na naslovnici bio crveni električni skuter. Nakon pregleda specifikacije, otkrio sam da bi takav stroj bio sasvim dovoljan za rad ljetnih skokova jer ima domet od gotovo 40 km. Brzina je ograničena na oko 25 km / h, ali to je dovoljno. Problem s odlukom počeo je nakon analize cijene i mjesečnih troškova prijevoza. Kupnja novog električnog skutera nije ni najmanje jeftina, a povrh svega, ovi najjeftiniji modeli imaju okretnu bateriju koja brzo gubi snagu u usporedbi s litij-ionskim iz viših cjenovnih razreda.

Električni skuteri prodaju se više od godina, ali još uvijek po takvim cijenama. Leci iz određenih trgovina iz 2011. godine i dalje se mogu naći na Internetu, gdje možemo pronaći velik izbor električnih skutera po znatno nižim cijenama u odnosu na danas.

Možda se razlog krije u tvrtkama koje su ove skutere uvozile pod imenom escuter. Marka skutera prodala je gotovo isti model (Alpha 500W), koji sada prodaje po cijeni od gotovo 300 eura. Dok je domena eskuter.si na prodaju i u trgovinama nije moguće pronaći niti jedan elektromotor pod tim nazivom. još uvijek nema napretka na polju baterija za pristupačne modele.

 

 

Težina skutera s ovim jeftinim olovnim baterijama u prosjeku je 80 kg, zbog čega sam ga usporedio s lakšim električnim vozilima poput električnih motocikala. Neki čak i kod kuće preuređuju bicikl, pa čak instaliraju i motor od 3000 W, što omogućuje puno veću brzinu, a s obzirom na to da je bicikl mnogo lakši, također i duži domet do 100 km u usporedbi s najjeftinijim električnim skuterom s motorom od samo 500 W, koji može podnijeti oko 50 km U prosjeku. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni prostorna pitanja, jer određeni električni skuteri trebaju izravan pristup električnoj utičnici, što može zakomplicirati upotrebu stambenih blokova. Dakle, ako nemate garažu, jednostavno kupite model s izmjenjivom baterijom koju lako možete odnijeti u stan i priključiti u električnu utičnicu.

 

 

Zapravo je zanimljivo koliko imaju pristupačne cijene u Kini, gdje proizvode ove električne “kolica”. U tvornici tvrtke Zhejiang Nicom Electric Vehicle Co., Ltd.m možete pronaći katalog u kojem prodaju električni skuter s 1000 W i Lion baterijom koji doseže do 60 km s maksimalnom brzinom od 45 km / h. Cijena je ista kao u Sloveniji, a varijantu od 500 W plaćamo s inferiornim olovnim baterijama. Carine su i dalje pohlepne za uvozom i tako imamo na kraju smiješno visoke cijene.

Rješenje bi bilo moguće u kupnji rabljenih električnih skutera, no što ako svi imaju stare baterije, koje zahtijevaju stalno ulaganje u regeneraciju i obnavljanje baterijskih ćelija. Sve u svemu, jedina razumna odluka je kupiti električni bicikl s lavljom baterijom po cijeni od oko 400 eura. Ili preuređenje postojećeg električnog bicikla. Ili pričekajmo i vidjet ćemo kakva je budućnost.

 

Komentari

Jos nema komentara