Ponedeljek, 12 Marec 2018 16:14

Top 5 telefonov, ki imajo veliko vrednost za zbiratelje

Napisal 
Oceni ta predmet
(1 Glasuj)

 top 5 telefonov za zbiranje

Telefoni so ena od vrst tehniike, ki je v zadnjih 20 letih prevzela vodilno vlogo. Vsak, ki je že kdaj kupil nov mobilni telefon ve, kako hitro izgubljajo svojo vrednost skozi čas.  Kljub vsemu se vedno najdejo posebni modeli telefonov, ki lahko skozi čas pridobivajo na ceni, zaradi svoje posebnosti ali zgodovine, če so seveda ustrezno ohranjeni. Danes bomo preleteli 5 najbolj donosnih mobilnih telefonov.

Nokia 8110

Nokia 8110

Ta Nokia je najbolj znana zaradi uporabe filmu Matrix Leta 1999. Imala veliko oblikovnih novosti, ki so nakazovale pot hitrega razvoja mobilnih telefonov v pametne telefone.  Izpostavimo lahko revolucionaren mehanizem za odpiranje tipkovnice in sprejem klicev.

 

P800

Sony Ericsson P800

Leta 2003 se marsikdo čudil velikemu barvnem zaslonu na Sony Ericsson p800, ki je bil tudi občutljiv na dotik. Posebnost tega telefona, da je imel zaščitni pokrov z tipkovnico z številkami, ki se je lahko odprl ali odtranil. P800 je uporabljal tudi eden od nasportnikov James Bonda v Filmu Die Another Day leta 2002.

 Samsung S 2010

Samsung Galaxy S

Samsungov prvi model iz serije Galaxy s je bil najbomebnješi model leta 2010. Posebnost Galaxy s je bila izredno tanka oblika in neverjetno kontrasten AMO LED zaslon, ki je omogočal daleč najlepšo sliko v tistem času. Ne smemo pozabit tudi na Hitrost procesorja, ki je bil tako hiter da je prvi omogočal predvajanje hd divx filmov na telefonu.

iiphone 2007

Phone

Apple je leta 2007 uspešno predstavil svoj prvi mobilni telefon, ki je imel vse kar niso imeli drugi. Velik, odziven zaslon na dotik, hitro delovanje in preprosta uporaba aplikacij. Vse to je bilo zapakirano v čudovitem kovinskem ohišju, ki je postavilo standarde za vse pametne telefone v prihodnosti. 

nokia 808

Nokia 808 Pure View

Nokia 808 je bil zadnji veliki poskus nekoč najpomebnješega prozivajalca mobilnih telefonov. Ta telefon ima največjo kamero  z 41 mega piksli, ki lahko še danes prehiti določene fotoaprate po ločljivosti. Pure View je predstavljal velik napredek v mobilni telefoniji tudi na drugih podoročljih, vendar se zaradi slabše izbire aplikacij v primerjavi z Androidom ni uspel rešiti Nokie pred propadom.

 

 

Prebrano že: 222 krat Nazadnje urejano na Petek, 05 April 2019 19:58
Prijavite se za komentiranje