Sobota, 23 Marec 2019 17:53

Najboljše destinacije za potovanje v letu 2019

Napisal 
Oceni ta predmet
(1 Glasuj)

top 5 potovanj

Vsakdo se kdaj vpraša ali bi lahko obiskali kakšen nov kraj, ki nam je bi do sedaj še neznan in kjer ne bi bilo prevelikh čakalnih vrst. V zadnjih letih se veliko turistov začelo obračati proti manj znanih lokacijam v bližini preobremenjenih turističnih točk.

Tokrat smo izbrali nekaj zelo zanimivih in tudi cenovno ugodnih destinacij za potovanje.

 

norvešla

Norveška

Lahko rečemo da ima evropa kar nekaj lokacij in ena od skritih lokacij so nevrjetni fjordi na norveškem. Norveška ima tudi veliko prekrasnih dolin in slapov, ki so edinstveni. Posebnost Norveške je tudi da ima poseben odnos do Sonca, ki omogoča bistveno daljši dan. če se odpravite na začetku poletja se tako lahko srečate z bolj toplejšim okoljem in spoznate kje se skriva najdaljši sončni zahod. Za vse tiste, ki jih ne zanimajo sprehodi po gorah ali ledenikeh so na voljo čudovite reke za vožnjo z čolni ali spusti po ravninah z kolesi.

portugalska lizbona

Portugalska

V senci velikih evropskih držav kot so Italija in Španija je bil dolgočasa Portugalska, ki se je v zadnjem desetletju postala precej bolj zanimiva za potovanje. Posebnost je veliko prekrasnih turističnih lokacij po bistveno bolj ugodnih cenah kot v sosednih evropskih državah. Najbolj bogato mesto je Lisbona, ki je z svojimi barvitimi ulicami z tramvaji zelo krasna izkušnja, veliko raziskovalcev predlaga tudi manjše mesto Porto in obisk manjših lokalnih mest in ribiških vasi in vinogradov bližini kjer se tako ne boste srečali z večjimi navali turistov.

maroko

Maroko

Vsi, ki želite nekaj bolj ekzotičnega a vseeono hitro dostopno, spoznajte Maroko v Severni Afrikije tam so odllične lokacije za odkrivanje. Samo Nekaj 10 kilometrov preko morja iz španije preko mediteranskega morja in že imate na voljo popularnoma drugačno arhitekturo in kulturo, kjer se meša evropa z arapci in afričani.  Panorama je v povezavi oranžnimi zgradbami z čudovitimi plažami in palmami prava paša za oči.

Za vse tiste, ki želite akcije si lahko ogledate ali poskusite surfanje na Agadirski plaži. Za bolj umirjene so na voljo številne zgodovinske točke, kot recimo različni muzeji v Saint Laurenu in pa velikega vrta Jardin Majorelle v zgodovinskem mestu Marrakech.

indija

Indija

Ta država je dom ene od najbolj unikatnih kultur v Aziji. Prav tako je zelo cenovno ugodna in ponuja dovolj napreden transport med turističnimi lokacijami. Mesto Rajasthan je eno od najbolj barvitih in arhitekturno bogato in ponuja zelo veliko izbiro belo rumenih zgradb v stilu benetk - indijci svoji verziji rečejo Udaipur, kjer lahko najdejte veliko plavajočih palač. Zelo zanimiv dogotek je tudi arabski sejem kamel, ki ga lahko vidite v Puskaru. Privoščite si lahko tudi bolj avanturistično pot na motorjih proti Himalaji.

zanzibar 

Zanzibar

Čudoviti tropski otok, ki se nahaja na jugu Afrike je bližini Tanzanije in je zelo znan po dišavah. Bele plaže zanzibara imajo ene od najlepših koralnih plaž na svetu, ki jih obkroža čudovit pesek na obala.  Med zanimiv mesti za obisk je na prvem mestu Stone Town, ki ima veliko zgodovinskih ulic z tržnicami, ki pripoveduje ranolikost Perzijsko Arabskih dišav. V tem mestu je tudi veliko muzejov, ki opisujejo pomen tega mesta v obdobju suženjstva. Zelo dobra ideja je tudi, da obiščete plantaže dišav v bližini ali si privoščite potapljanje na plažah Nungwi. Veliko barov in gostiln v bližini ima odličen pridih časa piratov in ribiči na plažah dodatno prispevajo k avtentičnem zgodovinskem doživetju brez prevelike modernizacije.

Prebrano že: 158 krat Nazadnje urejano na Petek, 05 April 2019 19:58
Prijavite se za komentiranje