Ponedeljek, 02 April 2018 12:25

Ocenili smo: Samsung Galaxy A8 2018

Napisal 
Oceni ta predmet
(1 Glasuj)

a8 intro

Samsung je ponovno osvežil svojo kolekcijo A telefonov z novim imenom A8 2018. Ta telefon ima veliko podobnosti z Galaxy S8 in S9, toda ali lahko pričakujemo primerljivo zmogljivost najboljših in to za manj kot 500€.

 

Na prvi pogled se zdi, da ima enak ekran, a ko pogledamo malo bližje lahko vidimo, da je ekran na A8 popolnoma raven in nima zaobljene "edge" oblike, ki jo ima S8, prav tako so robovi telefona malo višji. V primerjavi z A5 modelom ima sicer A8 veliko bolj trendovsko obliko, hitrost in bistveno boljšo selfie kamero, ki omogoča zameglitev ozadja (bokeh foto efekt).

a8 box

Oblika A8 je v verziji 2018 postala zares agresivnejša. Pri sami obliki so tudi popravili in izboljšali oblikovne spodrstljaje iz oblike S8, tako da je sedaj senzor prstnih oditsov mnogo lažje uporabljati, ker postavljen pod kamero. Celoten telefon je obdan z vrhunskim kovinskim okvirjem in steklenim pokrovom na prednji in zadnji strani.

a8 skener

Ohišje tega telefona ima certifikat za odpornost na prah in vodo. Na vrhu prednjega zaslona lahko najdemo kar dve kamere in ostale senzorje. Pod telefon se nahaja vtičnica za navadne slušalke in novi hitri usb c polnilec. Zelo dobro je poskrbljeno za kartice, saj jih v tem telefoni lahko vstavite kar dve sim kartice in eno spominsko kartico .

Ne smemo tudi pozabit da je ima A8 boljšo pozicijo za uporabo varovanja telefona z prstnim odtisom v primerjavi S8, ki je na tem področju bolj neroden za uporabo.

a8 usb

Ekran je narejen iz najboljše tehnlogije AMO LED, ki zagotavlja najboljši kontrast v vseh svetlobnih pogojih. V primerjavi z s8 je sicer nekoliko manjši, vendar le za odtenek (5,6 od 5,8 ki ga ima S8). Pri ločljivosti zaslona je  sicer malo večja razlika saj ima A8 samo 1080p medtem ko s8 1440p, kar omogoča za črtino več podrobnosti in ostrine, vendar kljub tej razlike večina uporabnikov ne opazi.

A8 zaslon2

Na testiranju pred soncem pa vseeno lahko rečemo, da je vidnost na S8 še vedno malo bolj vidna, to je predvsem zaradi svetilnost zaslona, saj ima s8 svetilnost: 440cd/m2 proti 400cd/m2 kot jo ima A8 2018.

a8 zaslon12

Baterija je standardne velikosti  3,000mAh za ta razred telefonov in podpira hitro polnjenje. Na testiranju je dosegla preko 12 ur surfanja po internetu in gledanja youtube videoposnetkov. V primeru, da se uporabijo varčne nastavitve je čas lahko še daljši (gledanje videoposnetkov brez wi-fi povezave tudi do 16 ur). Kljub vsemu od te baterije ne moremo pričakovati veliko več kot 4 do 5 dni v pripravljenosti in do 20 ur pogovorov v kvaliteti 3G omrežne povezave.

a8 zaslon9

Zvok iz vgrajene slušalke je boljši kot pri A5 2017 in tudi pri uporabi na boku vgrajenega zvočnika je možno opaziti precej višje frekvence zvoka. V številkah lahko naredimo primerjavo, ki pokaže do 75db glasbene moči v primerjavi z 72db ki jih ima s8. A8 ima bogat in globok zvok, ki bo presentil marsikaterega uporabnika.

a8 zaslon3

Hitrost menijev in operacijski sitem se ponašata zelo podobno kot na s8, vendar velja poudariti da ima S8 za 30% hitrejši sklop procesorjev in tako omogoča še vedno večjo hitrost v določenih aplikacijah.  A8 je sicer za okoli 30% hitrejši od ostalih A in J serij telefonov in podpira vse aplikacije in omogoča odlično grafično moč tudi za igranje najnovejših iger.

a8 kamera

Kamera ima 16 megapikslov in omogoča dovolj kvalitetne slike tudi ponoči, na tem področlju je še najbolj dovršena prednja kamera za slikanje selfie fotk. Vsi ljubitelji fotografije bodo tako hitro in ostro ulovili pomebne momente v življenju.

a8 kamera2

V primerjavi z S8 ali S7 je treba seveda poudariti, da A8 nima vgrajene dodatne optične stabilizacije in zato bo v določenih situacijah fotografije iz glavne kamere manj ostre kot na S8 ali S7.

a8 kamera3

V samem testiranju smo tako opazili predvsem problem, če nimamo dovolj mirne roke, saj lahko tresljaji kar hitro pokvarijo sicer odlično fotografijo. Prednja kamera deluje zaradi dvojnih senzorjev mnogo hitreje in omogoča bistveno boljšo fotografijo za selfie kot na s7, saj podpira napredno ostrenje osebe in fino nastavitev zameglitve ozadja za nami.

a8 igra

Za zaključek lahko rečemo, da ima A8 2018 odlično zmogljivost za vse, ki želijo nadgraditi  svoj mobilni telefon z modernejšim trend izgledom, kot ga ponujajo najdražji modelii. Za ceno okoli 500€ je sicer konkurence ogromno in treba se je vprašati ali je mogoče boljše dodati še nekaj evrov in kupiti S8 ali S7, ki imate v primerjavi z A8 boljšo glavno kamero a kljub vsemu ne za vsakogar, S7 ima zastarelo obliko ohišja, S8 ima slabšo prednjo kamero in višjo ceno. Torej A8 je odlična izbira za vse, ki želijo hitrost, odzivnost, preglednost in najboljšo možno selfie kamero v super moderni obliki in je v lahko kombinacij z dodatno znižano redno ceno odličen nakup.

Prebrano že: 242 krat Nazadnje urejano na Petek, 05 April 2019 19:55
Prijavite se za komentiranje