Sreda, 16 April 2014 00:00

Zakaj varajo moški ali ženske

Napisal 
Oceni ta predmet
(1 Glasuj)

Se vam je že zgodilo, da so vas okoli prenesli ali pa sumite, vendar ne morete dokazati? Kako se to dogaja in zakaj? Tako mošlki kot ženske smo lahko tečno izbirčni ali dokler se le da.

Nekateri pač imajo večji potencial in imajo zaradi svoje zunanje ali notranje "lepote" preprosto preveč mamljivi in kar kličejo po neprestanem flirtanju, ki lahko v določenih situacijah premami marsikoga.

Zvestoba je velikokrat le navada ali razvada, kar nekateri slepo verjamejo, spet drugi poskušajo odkriti vedno nekaj novega, kot pravijo v "big bangu". Trgovine nam lahko povedo veliko o tem zakaj ženske varajo, tako recimo ene kupuje vedno pri istem najdražjem in najboljšem in se nikoli ne sekirajo preveč za cenejše trgovine. Nekatere neprestano spet iščejo najcenejše in prebrskajo nešteto trgovin, DOKLER NE IZBEREJO "ZLATO" SREDINO.

Seveda vedno ne moremo napovedati določenega ponašanja, če ni posebnih razlogov za varanje partnerja. Priznati pa je treba, da obstajajo vsaj trije osnovni tipi in sicer tisti, ki uživajo v rizikiranju - hazarderji, nato sledijo dolgočasni tipi, ki nikoli ne rizkirajo in pa tisti neodločeni na sredini. Nekateri so komplicirano nesrečni ali samo v določenih delih življenja z partnerjem in tako ne morejo sprejeti odločitve za odhod in prekinitev razmerja ali zveze.

Vsi ne iščemo isto v ljubezni: razumevanje, svežino in seveda tudi lepoto, ki je tako notranja kot zunanja. Najboljša je seveda kombinacija obojega, vendar je velikokrat preveč zamenšano z dobrim in slabimi navadami in tako najdemo recimo starce z lepoticami, ki imajo rade njihov denar ali pa preprosto njihovo odgovornost in zrelost. Veliko jih išče sorodno dušo na podlagi izkušenj iz odraščanja v družini. Punce iščejo svojega "atija", med tem ko fantje svojo "mami", vendar brez slabih strani tukaj ne gre. Iščemo pozitivne ali manj pozitivne lastnosti osebnosti, ki so jih bili deležni med odraščanjem. Nekateri tako nevede ulovijo tudi še slabše navade, ki so jih imeli njihovi starši in tako se začarani krog nadaljuje. 

Najbolj uspešni varajo tudi več let ali desteltja, ker znajo prikrivati sledove, oziroma njihov partner ne dvomi ali preverja svojega partnerja - mu slepo zaupa. Zakaj sploh prihaja do tega? Preprosto, ker je življenje včasih preveč enostavno in dolgočasno si marsikdo "začini" z prepovedanim, ki življenje naredi bolj razburljivo in napeto. Skozi zgodovino človeštva se razvijala tradicija, ki nas je učila kako se moramo ponašati, ta tradicija je bila vćasih tudi zelo strog poročni zakon in če si ga prekršil je bila kazen celo smrt. V nekaterih arabskih državah še danes lahko kamenjajo ženske do smrti, če je prevarala svojega moža. Nažalost je resnica v tem, da so vladarji starega sveta, želeli zaščiti svoj harem žensk in uvedli zakone, ki so prepovedovali moškim več kot eno žensko. Ločiti moramo dva tipa varanja - enkratna in večkratna, ki se prej ko slej odkrijejo. 

Kako lahko hitro preverite ali vas partner vara? Na žalost so hitre metode v večini primerov neučinkovite, ker jeza odkirivanje potrebno veliko priprav in s tem časa. V večini primerov tako ostane spremlanje odhodov in prihodov, ter zamud, ki pri tem nastajajo. Posebaj so lahko na udaru tisti, ki so veliko odsotni zaradi različnih poslovnih potovanj in dela v večernih urah.

V nekaterih primerih so izjeme, ki so zadržane v službi in se na koncu lahko izkaže, da vas varajo z užitkom do dela, skratka nič seksualnega samo posel pozno v noč, čeprav tudi to ne pomeni nič dobrega, če želite več pozornosti od partnerja se bo pač moral odpovedati tej extra dodatni strasti do dela pozno v noč. V naslednji fazi iskanja morate natačno prebrskati vse finančne izpise, do katerih dostopate, ker je varanje velikokrat povezano z dodatnimi stroški, to je še posebaj izrazito, če plačujejo za usluge. 

Odgovorov na vprašanje zakaj varajo je torej neskončno in vsi so različni kakor se razlikujejo ljudje na videz med seboj. Če želite, da vas partner neha varati imate pred seboj zelo težko odločitev, saj je v večini primerov že prepozno. Lahko sicer poskusite spremenit svoj izgled in določene navade, za katere mislite, da bi lahko vplivale na partnerja, vendar garancije za 100% uspeh ni. Nekateri preprosto varajo, ker jim je to fajn, kakor so to počeli v šoli, ko so špricali matematiko. Pomebno je, da se ne slepite, ko naletite na prve znake in se čimprej odločite, saj z vsakim odlašanjem boste bolj v komplicirani situaciji.

Prebrano že: 4699 krat Nazadnje urejano na Sreda, 16 April 2014 20:03
Prijavite se za komentiranje